Chladné zimní počasí sice láká na šálek horké čokolády, ale stále se najde velká spousta zákazníků, kteří i se sněhem za okny volí stálici cukráren - zmrzlinový pohár. Pokud navíc vymyslíte originální zimní příchuti, budete možná překvapeni, kolik zákazníků dá přednost zmrzlině před horkým čajem.
Chladné zimní počasí sice láká na šálek horké čokolády, ale stále se najde velká spousta zákazníků, kteří i se sněhem za okny volí stálici cukráren - zmrzlinový pohár. Pokud navíc vymyslíte originální zimní příchuti, budete možná překvapeni, kolik zákazníků dá přednost zmrzlině před horkým čajem.
Kopečky zimních chutí
Zmrzlinové poháry se tradičně skládají z ovoce, šlehačky a kopečkové zmrzliny. Moderní stroje na kopečkovou zmrzlinu nabízejí kromě automatického procesu přípravy zmrzliny také přípravu ovocných sorbet, díky kterým připravíte dietnější poháry a rozšíříte svoji nabídku pro více zákazníků.
V zimně vsaďte na exotické ovoce, které seženete čerstvé, raději než na kompotované. Dokonalé poháry vytvoříte z čokoládové zmrzliny a červených pomerančů nebo s netradiční smetanovou skořicovo-jablečnou zmrzlinou, tolik připomínající oblíbený štrůdl.
Pod smetanovými závějemi
Zmrzlinový pohár se neobejde bez sněhobílé šlehačky. Pokud chcete, aby se k vám na něj zákazníci vraceli, vyhoďte šlehačky ve spreji a vsaďte na výrobu pravé šlehačky s nezaměnitelnou chutí.
Výrobník šlehačky KREAM 3 se vám vyplatí pořídit již od výroby 0,5l šlehačky denně. Poskytuje nášleh až 200 % a je vybaven zásobníkem pro 3l smetany. Dokonalou strukturu šlehačky zajišťuje chladící okruh zahrnující také chlazení výdejního kohoutu, které zajišťuje dodržení perfektních hygienických podmínek. Navíc je snadno a důkladně rozebíratelný, takže lze vyčistit i bez použití drahých chemických přípravků.
Zdobení dle fantazie
Pomyslnou „třešničkou na dortu“ je samotné zdobení na zmrzlinovém poháru. Stejně jako u zmrzliny volte i v případě zdobení jednoduché základní suroviny a namísto polev plných “éček” vsaďte na to, co umí pravá horká čokoláda. Dokonalé rozpuštění bez připálení a udržení konstantní teploty vám zajistí temperovače čokolády.
Přijde vám čokoláda příliš nudná? Sáhněte po posypech jako jsou mleté ořechy, lentilky, kandované ovoce nebo sušené plody v jogurtu. Fantazii se meze nekladou! K přesnému a pohodlnému dávkování bez hrozícího nepořádku slouží dávkovače sypkých směsí na zmrzlinu. Na výběr máte dávkovače se dvěma, třemi nebo čtyřmi litrovými nádobami s výdejním kohoutem. Tyto dávkovače jsou praktické a díky designu vypadají také velmi dobře na zdi za cukrářským pultem - dotvářejí „útulný“ design vašeho podniku.