Už jsme vám představili BIO zmrzlinu, frozen yogurt i netradiční příchutě zmrzliny, jako wasabi, bramborová nebo dokonce pivní. Dnes vám pro změnu přinášíme tři recepty na zmrzlinu podle nejslavnějších šéfkuchařů. Nechte se inspirovat mistry jako je Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Zdeněk Pohlreich.
Už jsme vám představili BIO zmrzlinu, frozen yogurt i netradiční příchutě zmrzliny, jako wasabi, bramborová nebo dokonce pivní. Dnes vám pro změnu přinášíme tři recepty na zmrzlinu podle nejslavnějších šéfkuchařů. Nechte se inspirovat mistry jako je Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Zdeněk Pohlreich.
Mražený parfait podle Zdeňka Pohlreicha
Základ zmrzliny tvoří smetana a nejinak je tomu v receptu nejslavnějšího českého šéfkuchaře. Postup k výrobě tohoto nadýchaného, hříšně karamelového zmrzlinového dezertu je následující:
V mixéru šlehejte 120ml smetany tak dlouho, až se na ní začnou tvořit pevné špičky, nebo k její výrobě využijte výrobník šlehačky, díky kterému dosáhnete hladký a perfektně hustý nášleh, ideální k přípravě mraženého krému. Takto připravenou šlehačku přikryjte fólií a dejte do lednice vychladit. Vyšlehejte 2 žloutky se 45g cukru a 15g karamelové polevy do hustého krému a ve vedlejší míse tuhý sníh ze 2 bílků. Nyní smíchejte karamelový krém se šlehačkou a po malých dávkách, za pomoci mixéru, zapracovávejte sníh z bílků. Takto připravený karamelový parfait nalévejte do servírovacích misek, přikryjte fólií a nechejte zhruba 2 hodiny zmrazit.
Super rychlý mražený jogurt Jamieho Olivera
Půl kila mraženého lesního ovoce, stejné množství plnotučného bílého jogurtu, pár lžic medu, snítka mátových lístků a minuta času - to jsou všechny ingredience, které budete potřebovat k výrobě této lahodné zmrzliny z kuchyně britského šéfkuchaře bez čepice.
V mixéru promíchejte jogurt, med a lístky máty. Po chvíli přisypte mražené ovoce a zpracovávejte tak dlouho, dokud se všechny složky nespojí. Lžící rozdělte jogurt do připravených, vychlazených nádob, ozdobte lístkem máty nebo čerstvým ovocem a ihned servírujte.
Zmrzlina z Gogronzoly ala Gordon Ramsay
Jen šéfkuchař se třemi Michelinskými hvězdami může mít odvahu vyrábět zmrzlinu z modrého plísňového sýra. My vás zase můžeme ujistit, že se jedná o naprostou lahůdku, kterou v kombinaci s krémem z e smetany a vlašských ořechů prostě nedokážete přestat jíst.
Ohřívejte 500ml smetany tak aby nezačala vařit a mezi tím ušlehejte 4 žloutky se 120g cukru. Odstavte smetanu a za stálého míchání přilijte směs žloutků a cukru tak, aby vznikl hustý krém ulpívající na lžíci. Nyní do horké směsi přidejte 100-120g na jemno nastrouhané gorgonzoly. Říká se, že to správné množství poznáte podle chuti. My věříme, že tomu tak opravdu je. Nyní už jen nechte směs přes noc zmrazit a můžete překvapovat své hosty touto netradiční příchutí.