Hotline: +420 511 189 990
czsk

ZABAGLIONE KOPEČKOVÁ ZMRZLINA

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Pod libozvučným italským slůvkem Zabaglione se skrývá polotekutý krémově žlutý dezert, jehož hlavní složku jsou vaječné žloutky a desertní víno Marsala

A přestože v Čechách nepatří mezi obvyklé zmrzlinové příchuti, udělali byste velkou chybu, kdybyste mu nedali šanci. Specifická a plná chuť této zmrzliny vás jednoduše uchvátí.

Ingredience

  • 2 litry studeného mléka
  • 400g cukru
  • 4 celá vejce
  • 400ml bílého vína Marsala

Postup

V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.

Tip

Zabaglione si skvěle rozumí s drobnými plody sezónního ovoce. Doplňte tuto zmrzlinu proto při míchání malinami, ostružinami a borůvkami, nebo z kombinace tohoto ovoce, zmrzliny a šlehačky vytvořte dokonale sladěný zmrzlinový pohár.

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...