Pod libozvučným italským slůvkem Zabaglione se skrývá polotekutý krémově žlutý dezert, jehož hlavní složku jsou vaječné žloutky a desertní víno Marsala.
A přestože v Čechách nepatří mezi obvyklé zmrzlinové příchuti, udělali byste velkou chybu, kdybyste mu nedali šanci. Specifická a plná chuť této zmrzliny vás jednoduše uchvátí.
Ingredience
- 2 litry studeného mléka
- 400g cukru
- 4 celá vejce
- 400ml bílého vína Marsala
Postup
V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.
Tip
Zabaglione si skvěle rozumí s drobnými plody sezónního ovoce. Doplňte tuto zmrzlinu proto při míchání malinami, ostružinami a borůvkami, nebo z kombinace tohoto ovoce, zmrzliny a šlehačky vytvořte dokonale sladěný zmrzlinový pohár.