Kopečková zmrzlina s příchutí legendárního krémového dezertu Tiramisu vás okamžitě katapultuje do slunné Itálie a připomene její kouzelné siesty a cit pro pokrmy s vyváženou chutí. V mrazivé variantě navíc ušetří vašim zákazníkům pár kalorií a možná je tak přesvědčí na jeden kopeček navíc.
Ingredience
- 2 litry studeného mléka
- 400g cukru
- 300ml smetany
- 1 celé vejce
- 100ml rozpustné kávy
- 200ml kávového likéru
- 20g hořkého kakaového prášku
Postup
V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience kromě kakaa a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.
Po umíchání zmrzlinu vyjměte a posypte kakaovým práškem.
Tip
Rozpustnou kávu můžete nahradit kvalitním espressem. Nezapomeňte ale, že má silnější chuť než káva instantní a proto je třeba jeho množství ozkoušet a vyvážit v poměru ke kávovému likéru.
Tradiční Tiramisu se neobejde bez cukrářských piškotů. Pokud tedy chcete svoji zmrzlinu ozvláštnit, nalámejte je na malé kousky a přidejte do směsi. Krásně navlhnou a dodají vaší zmrzlině další chuťový rozměr.