Hotline: +420 511 189 990
czsk

TIRAMISU KOPEČKOVÁ ZMRZLINA

Naše produkty

Články

05. 02. 2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

07. 01. 2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

07. 03. 2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...

Kopečková zmrzlina s příchutí legendárního krémového dezertu Tiramisu vás okamžitě katapultuje do slunné Itálie a připomene její kouzelné siesty a cit pro pokrmy s vyváženou chutí. V mrazivé variantě navíc ušetří vašim zákazníkům pár kalorií a možná je tak přesvědčí na jeden kopeček navíc.

Ingredience

  • 2 litry studeného mléka
  • 400g cukru
  • 300ml smetany
  • 1 celé vejce
  • 100ml rozpustné kávy
  • 200ml kávového likéru
  • 20g hořkého kakaového prášku

Postup

V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience kromě kakaa a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.

Po umíchání zmrzlinu vyjměte a posypte kakaovým práškem.

Tip

Rozpustnou kávu můžete nahradit kvalitním espressem. Nezapomeňte ale, že má silnější chuť než káva instantní a proto je třeba jeho množství ozkoušet a vyvážit v poměru ke kávovému likéru.

Tradiční Tiramisu se neobejde bez cukrářských piškotů. Pokud tedy chcete svoji zmrzlinu ozvláštnit, nalámejte je na malé kousky a přidejte do směsi. Krásně navlhnou a dodají vaší zmrzlině další chuťový rozměr.

Články

5/02/2020

Toužíte si založit vlastní cukrárnu, ale máte obavy z výsledku? Nenechte se odradit a změňte svůj sen ve sk...

7/01/2020

Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzul...

7/03/2019

Chystáte-li se pořizovat si s blížící se sezónou stroj na zmrzlinu, to první, co byste si měli ujasnit, je ...