Naše produkty
Mimořádně výkonné chladící zařízení pro skokové snížení teploty produktu bez rizika znehodnocení. Nezbytnost pro jakýkoliv gastronomický provoz
Proti běžným lednicím nebo i profesionálním chladícím skříním nabízejí šokery, neboli šokové zchlazovače, bleskové zchlazení a zamrazení potravin.
Šoker - šokové zchlazovače
Rychlé ochlazení připravených pokrmů, zejména pak ovoce, zákusků, nebo gastronádob se zmrzlinou, zamezuje změně barvy, tvaru a chuti, ztrátě na objemu a kvalitě. Sofistikované systémy hlídající včasné zavření dveří a vnitřní klima potom zabraňují další kondenzaci vody na povrchu chlazených potravin.
Šokery při výrobě zmrzliny
Šokery slouží k rychlému snížení teploty po výrobě zmrzliny. Z výrobníků zmrzliny se pro snadnější manipulaci obvykle vytahuje při teplotě -6°C, aby se dala tvarovat a zdobit. Stabilní teplota je však okolo -14°C. Pokud byste dali nezchlazenou zmrzlinu z výrobníku do vitríny, přišli byste o nášleh. Navíc má nezamrzlá voda ve zmrzlině tendenci slučovat se a vystupovat na povrch. V šokeru tedy dochází k výrazně rychlejšímu poklesu teploty, což brání těmto nežádoucím jevům.
Potravinářské šokery
Šokery se podobně jako další profesionální gastro vybavení vyrábějí kompletně z nerezové oceli, a konstrukcí usnadňují rychlou manipulaci i časté mytí. Vnitřní rozměry odpovídají standardům velikosti gastronádob.
Konzervátory při výrobě zmrzliny
Konzervátor je mrazící skříň, která je vybavená aktivním odtahem vlhkého vzduchu a náporovým ventilovaným mražením. To zajistí, že po otevření konzervátor automaticky odsaje teplý vlhký vzduch a napustí prostor suchým ledovým vzduchem.
Konzervátor se vám bude hodit, pokud potřebujete uchovávat zmrzlinu do zásoby. V menších provozech stačí obyčejný mrazák, ale pokud je budete otevírat příliš často, může nastat problém. Tyto skříně mívají statické mražení, takže nejsou schopné rychle dochlazovat prostor skříně. Navíc teplý vzduch, který pustíte dovnitř otevřením dveří, obsahuje velké množství vzdušné vlhkosti, která se pak sráží na zmrzlině.
Druhý důvod je, že zmrzlinové vitríny nejsou vhodné na skladování zmrzliny přes noc. Zmrzlinu je tedy potřeba přeložit, aby vitrína mohjla odtát a abyste zmrzlinu nenamáhali zbytečně vysokou teplotou.