Nic nevypadá a nechutná v parném létě tak dokonale, jako kornout naplněný pořádnou porcí sněhobílé smetanové točené zmrzliny s tou nejjemnější chutí. Našlehaný krém se sametovou chutí navíc využijete itaké k přípravě ledových drinků nebo ovocných shakeů.
Ingredience
- 1 litr smetany
- 400g cukru
- 2 pasterizovaná vejce
- 300ml cukrového sirupu
Postup
Cukr a pasterizovaná vejce důkladně promíchejte, dokud se zcela nespojí a do vzniklé směsi přilijte smetanu. Vše dobře smíchejte dohromady a nalijte do stroje na točenou zmrzlinu.Od této chvíle už přístroj spolehlivě udělá veškerou práci za vás.
Tip
Do takto připravené smetanové zmrzliny můžete přidávat libovolné přísady jako jsou ořechy, kousky čokolády nebo čerstvé ovoce. Kromě toho se smetanová točená zmrzlina také skvěle hodí k polévání rozpuštěnou čokoládou nebo posypávání.