Léto je tradičně spojené s tropickými teplotami a také neustálou snahou se ochladit. Vedle perfektně vychlazené “desítky” je pak nejoblíbenějším způsobem, jak se poprat s horkem, kornoutek plný mražené pochoutky. Chcete-li si i vy letošní léto vydělat prodejem zmrzliny, máte nejvyšší čas!
Jaký zmrzlinový stroj si vybrat?
Pokud uvažujete o tom, že budete podnikat v prodeji zmrzliny, měli byste si odpovědět na pár základních otázek. Chcete se prodeji zmrzliny věnovat celý rok, nebo pouze sezónně? Máte kamenný podnik, nebo chcete jezdit se stánkem? Jakou máte možnost elektrického připojení? Kolik si můžete dovolit investovat do stroje? Jakou zmrzlinu chcete prodávat? Podle odpovědí na tyto otázky si pak snadněji zvolíte, jakou zmrzlinu chcete prodávat a jakou velikost přístroje potřebujete.
Volte zmrzlinové stroje na kopečkovou zmrzlinu
Jste-li majitel cukrárny nebo restaurace a přemýšlíte, že byste si přes léto zvedli tržby prodejem zmrzliny, zamyslete se také, jestli se vám zmrzlina nebude hodit do sortimentu také po zbytek roku. Dezerty ve stylu horkých malin či palačinek se zmrzlinou se totiž báječně prodávají i mimo letní sezónu, stejně jako ledová káva se zmrzlinou.
V tomto případě pak jednoznačně volte stroj na kopečkovou zmrzlinu. Jeho obrovskou výhodou je schopnost připravit nejen celou škálu příchutí, ale také druhů zmrzliny. Nemusíte se tak omezit pouze na práškové směsi, ale můžete se směle vrhnout i na přípravu smetanových zmrzlin z poctivých surovin, stejně jako ovocných sorbetů s minimem kalorií.
Volte výrobník točené zmrzliny
Chcete-li si v létě vydělat, ale prodejem zmrzliny se rozhodně neplánujete živit celý rok, pořiďte si stroj na točenou zmrzlinu a společně s ním také prodejní stánek. Nezapomeňte, že k jeho vybudování budete potřebovat především přívod elektřiny, teplé a studené vody, stejně jako prostory pro skladování a výdej zboží.
Kromě tradiční jednodruhové nebo “míchané” točené zmrzliny je většina strojů uzpůsobena také k výrobě oblíbeného mraženého jogurtu. Nic proto nezkazíte, když budete mít v záloze čerstvé ovoce, či nejrůznější polevy a posypy v podobě mletých oříšků nebo čokoládových hoblin.