Stroj pro potahování, stříkání polevy, máčení. Horká čokoláda je pomocí nástavců různými způsoby vylévána na různé typy produktů (sušenky, koláčky, bábovky, čokolády, plněné trubičky apod.). Pás se skládá ze tří částí a je instalován na nosný vozík. Pás lze kdykoliv zastavit, má možnost nastavení rychlosti a tím dosahuje i vyšší přesnosti výroby.
Čokoláda přitéká propojovacím modulem na konkrétní zvolený nástavec a následně polévá, stříká a máčí produkt dle požadovaného výrobku (například jen jednu polovinu trubičky, koláče apod.). Přebytečná čokoláda odtéká skrz mřížovaný pás zpět do stroje, kde stále cirkuluje a udržuje se na požadované teplotě (stroj na temperování čokolády není součásti pásu). Produkt dále pokračuje po mřížovém pásu, který má nastavenou intenzitu vibrace a tím zbavuje čokoládu případných bublin a výrobek přebytečné nežádoucí vrstvy čokolády. V poslední fázi je ještě nástavec s horkým vzduchem, který má opět nastavitelnou intenzitu foukaného teplého vzduchu. Tato funkce opět odstraňuje přebytečné vrstvy čokolády. Při vyšší intenzitě proudu vzduchu může vytvářet i vrásčité zdobení apod. Třetí část se používá pro extrakci hotových výrobků a povrchovou úpravou. Skládá se z pásu, na kterém je umístěn jednostranně hlazený alimentární papírový film. Role papíru navíc může být v pohybu s pásem nebo ji lze kdykoliv zastavit.
Mechanicky regulovatelná rychlost pásu pro výrobu dle vašich požadavků. Tento pás tedy může být efektivně využit jednou obsluhou, ale i více pracovníky.
Charakteristika:
Skládací vertikální struktura namontovaná na kolečkách.
Mechanická regulace otáček.
Jednoduché skládání.
Rychlá výměna jednotlivých výrobních násad.
Jednoduchá a rychlá údržba.
Kompatibilní s temperovacími stroji: