Americký kulinářský časopis Bon Appétit sestavil žebříček 10 nejlepších zmrzlinových obchodů v USA. Tento časopis oslavuje svět dobrého jídla a potěšení sdílení kulinářských zážitků s ostatními, svým čtenářům nabízí tipy pro vaření, stolování, cestování, zábavu a design. Pokud vás zajímá, jak se dělá zmrzlina na nejvyšší úrovni v USA a za čím stojí úspěch vybraných cukráren, podívejte se na sortiment, inovace a typické příchutě, které nabízejí jednotlivé podniky. I když každý z nich kráčí po vlastní cestě, jejich úspěch spojují tři slova: organické, lokání a sezónní.
Americký kulinářský časopis Bon Appétit sestavil žebříček 10 nejlepších zmrzlinových obchodů v USA. Tento časopis oslavuje svět dobrého jídla a potěšení sdílení kulinářských zážitků s ostatními, svým čtenářům nabízí tipy pro vaření, stolování, cestování, zábavu a design. Pokud vás zajímá, jak se dělá zmrzlina na nejvyšší úrovni v USA a za čím stojí úspěch vybraných cukráren, podívejte se na sortiment, inovace a typické příchutě, které nabízejí jednotlivé podniky. I když každý z nich kráčí po vlastní cestě, jejich úspěch spojují tři slova: organické, lokání a sezónní.
- Sweet republic (Scottsdale, Arizona): Teploty v této oblasti často stoupají opravdu vysoko, takže tento obchod s dezerty a zmrzlinou je ideální volbou jak se zchladit. Specializuje se na zmrzlinu, sorbety a zmrzlinové koláče. Originální jsou hlavně intenzivní příchutě, jako je plísňový sýr s datlemi nebo solené máslo s karamelem.
- Pazzo Gelato (Los Angeles): Rodinný podnik v oblasti Silver Lake využívá přírodních ingrediencí z lokální produkce a přeměňuje je do fantastických příchutí zmrzliny a sorbeta. Příkladem je příchuť Guiness nebo kozí sýr s fíky, při návštěvě nelze vynechat zmrzlinu s příchutí švestka Santa Rosa.
- Bi – Rite Creamery & Bakeshop (San Francisco): Tato cukrárna a pekárna se řídí heslem, že zmrzlina je vždy tak dobrá, jak kvalitní mléko na ní bylo použito. To je také důvod, proč podnik využívá organické mléčné produkty z rodinné mléčné farmy rodiny Straussovy. Legendární jsou místní domácí nanuky, zejména s příchutí mandarinka, věhlas si získala také zmrzlina s příchutí jahod a balzamikového octa.
- Morelli's Gourmet Ice Cream & Desserts (Atlanta): Opět rodinný podnik, kde si můžete dát skvělou jahodovou nebo čokoládovou zmrzlinu. Pokud se nebojíte experimentovat, dejte si příchuť sladká kukuřice nebo kokosový ořech s papričkami jalapeño. Vyhlášenou originální příchutí, kterou rodina Morelli nabízí je zázvor a levandule.
- Christina's Homemade Ice Cream (Cambridge, Massachussetts): Také tento podnik slibuje zážitek z domácí zmrzliny, díky tomu, že majitelé vlastní v sousedství obchod s kořením, můžete počítat, že nabízené chutě budou opravdu výjimečné. Například zmrzlina s příchutí listů aromatické limety Kaffir, nebo fazole adzuki. Pro méně odvážné se nabízí místní klasika: příchuť pálený cukr.
- Taos Cow (Taos, Nové Mexico): Za úspěchem této cukrárny stojí lokální, organické suroviny. Mléko používá z místní mléčné farmy Rasband, pistácie a levanduli z produkce místních rančů. Výsledkem je zcela přírodní zmrzlina. Místní specialitou je třeba karamelová zmrzlina s piniovými oříšky.
- Van Leeuwen Artisan Ice Cream Trucks (New York): Zajímavý způsob jak nabízet a prodávat zmrzlinu je realizován v New Yorku, vozidla v retro stylu starých poštovních aut nabízejí vysoce kvalitních zmrzlinu s 18% mléčného tuku. Slavná příchuť vanilka se vyrábí z organických vanilkových lusků, které předtím zrály naložené ve vodce.
- Jeni's Splendid Ice Creams (Columbus, Ohio): Příchutě thajské chilli, olivový olej s dýňovými semínky a mořskou solí, ryzlink rýnský ztracený v hruškovém sorbetu naznačují proč majitelka, Jeni Britton Bauer patří do nejvyšší zmrzlinové ligy v USA. Tuto cukrárnu nelze navštívit a neochutnat zmrzlinu s příchutí kozí sýr s omáčkou z koňaku a fíků.
- Capogiro Gelateria (Philadelphia): Tato zmrzlinárna nabízí příchutě od tradičních lískových oříšků až po avantgardní limetku s koriandrem. Zmrzlina se vyrábí v menších dávkách denně, takže je vždy zaručeně čerstvá. Místní velmi oblíbená příchuť je černý rybíz.
- Molly Moon's Homemade Ice Cream (Seattle): Vše v tomto zmrzlinovém podniku je vybíráno s velkou péčí, od světel vyrobených z lahví od mléka až po kompostovatelné obaly. Samotná zmrzlina se zde vyrábí s opravdovou vášní, to je poznat třeba na příchuti javorový sirup – vlašský ořech.
Možná vás překvapily netradiční kombinace příchutí, které si v USA získaly přízeň gurmánů, je ale zřejmé, že pro úspěch ve zmrzlinovém světě je třeba jít dopředu a vymýšlet nové nápady. Naproti tomu orientace na vysoce kvalitní organické suroviny, nejlépe z lokální produkce z módy určitě jen tak nevyjde. Originální příchutě a kvalitní suroviny se stanou skvělou zmrzlinou díky profesionálním zmrzlinovým strojům.