Nutraceutická zmrzlina je nový trend ve výrobě zmrzliny. Stále více zákazníků hledá alternativy zdravého stravování, zkoumá složení potravin, jejich původ a vliv na náš organizmus. Podobně jako jsou populární termíny RAW, BIO nebo Vegan spjaty s ryzí kvalitou, tak i nutraceutická zmrzlina se řadí na úroveň zdravých potravin.
Co je nutraceutická zmrzlina?
Nutraceutická zmrzlina stojí na zdravém základu. Zcela nepřípustná jsou jakákoli barviva, stabilizátory a podobná aditiva chemického původu. Naopak vítanou složkou nutraceutické zmrzliny jsou např. chia semínka, apod. Zásadou je, aby další přísady neovlivnily původní chuť zmrzliny. Zákazník by měl dostat to, co očekává, a něco „zdravého“ navíc.
Nutraceutická zmrzlina a zdraví
Nutraceutická zmrzlina se může konzumovat běžně a nutraceutické (funkční) potraviny obecně by měly být součástí každodenního jídelníčku. Potraviny tohoto typu mají blahodárné účinky na naše zdraví:
- Posiluje imunitu
- Působí jako prevence proti nemocem (kardiovaskulární onemocnění, hormonální poruchy, onemocnění jater, žlučníku, trávícího traktu, apod.)
- Pomáhá při léčbě specifických onemocnění
- Má pozitivní vliv na psychiku
- Zpomaluje stárnutí
Stále více prodejců zmrzliny slyší na aktuální trendy přizpůsobuje tomu svou nabídku ve vitrínách. Není výjimkou, že tito zmrzlináři jsou také velmi úspěšní.
Nutraceutické zmrzlině jsme se věnovali také na kurzu profesionální výroby a zpracování zmrzliny s italským zmrzlinářem Marcem Zanolinim.