Ledové tříště jsou evergreenem letní sezóny. Barevné, líně se převalující ledové pochoutky, které osvěží i v tom největším horku k sobě každoročně lákají nejen děti, ale i jejich rodiče. Proto je dobré oběma skupinám nabídnout něco, co u vaší konkurence nenajdou - čerstvé ovoce nebo kapku alkoholu.
Ledové smoothies
Cokoliv, co obsahuje čerstvé ovoce je v dnešní době, kladoucí důraz na BIO a zdravý životní styl, velmi vyhledávaným sortimentem. Vedle ovocných sorbet, která si co do množství a příchutí v ničem nezadají se smetanovými zmrzlinami je proto více než aktuální proniknout do díry na trhu s přírodními tříštěmi napumpovanými vitamíny.
Pro ledové smoothies se skvěle hodí především tropické druhy ovoce, jako ananas, passion fruit nebo mango, citrusy nebo drobné plody jako maliny, borůvky nebo jahody. Rozmixované ovoce podle potřeby zceďte, abyste se zbavili nežádoucích semínek nebo kousků a dostali jen čistou šťávu. Tu nalijte do přístroje na výrobu ledové tříště, jako náhradu za klasické sirupy. V případě potřeby dobarvěte kapkou přírodního, gelového, potravinářského barviva.
Tříšťové koktejly
Alkoholová ledová tříšť nezní zrovna jako nápoj, na který k vám budou proudit davy, důležité je ale uvědomit si, že ledová tříšť je základem mnoha koktejlů. Stačí tedy mít stále k dispozici její neochucenou variantu a pár základních surovin k přípravě nejoblíbenějších ledových potěšení pro dospělé.
Bílý rum, třtinový cukr a lístky čerstvé máty jsou společně s ledovou tříští a sodou nezbytnými složkami k přípravě populárního Mojita. Méně tradiční, avšak o to zajímavější je například recept na “Ledové lesní ovoce”. Rozmačkané maliny, borůvky a ostružiny rozmačkejte s třtinovým cukrem a naservírujte do sklenice. V shakeru promíchejte 30ml becherovky, 15ml brandy, 15ml likéru z lesního ovoce a ledovou tříšť a ve sklenici spojte s lesním ovocem. Podávejte dozdobené brčkem se lžičkou.