Že už českým spotřebitelům není jedno, za co utrácejí své peníze, studují složení potravin, zajímají se o jejich původ a kvalitu a častěji sahají po výrobcích z ekologického zemědělství, si všiml nejeden obchodní řetězec. A přestože se nabídka biopotravin od domácích chovatelů a zemědělců rozšířila nejen v supermarketech, ale především na farmářských trzích ve velkých městech, stále je jedna oblast, kde nabídka pokulhává - a tou je BIO zmrzlina.
Že už českým spotřebitelům není jedno, za co utrácejí své peníze, studují složení potravin, zajímají se o jejich původ a kvalitu a častěji sahají po výrobcích z ekologického zemědělství, si všiml nejeden obchodní řetězec. A přestože se nabídka biopotravin od domácích chovatelů a zemědělců rozšířila nejen v supermarketech, ale především na farmářských trzích ve velkých městech, stále je jedna oblast, kde nabídka pokulhává - a tou je BIO zmrzlina.
Staňte se průkopníky, vyplatí se to
Vsadit na kvalitní, poctivé suroviny v BIO kvalitě se vyplatí víc, než byste si možná mysleli. K výrobě kopečkové nebo točené zmrzliny už nebudete potřebovat žádné sušené směsi, ale notnou dávku bio mléka, škrobů a třtinového cukru. Takto vyrobíte lahodný smetanový základ, do nějž pouze přimícháte suroviny podle toho, jakou příchuť chcete namíchat.
Čerstvé bio ovoce se vám podaří sehnat spíše v létě, což je ideální vzhledem k sezónnosti zmrzliny, v zimě si můžete pomoci marmeládami. Zaručeným trhákem se stane zmrzlina s dávkou vanilky z lusku, nebo s hoblinami hořké bio čokolády s vysokým obsahem kakaa. Samozřejmě se nebojte přidat také oříšky nebo kokos.
Bojíte se, že BIO zmrzlina bude na pohled příliš nevýrazná, šedá a málo lákavá? Přizvěte si na pomoc ekologická přírodní barviva. Jablečnou, kiwi nebo pistáciovou zmrzlinu obarvěte výtažky ze špenátu, višňovou, rybízovou nebo borůvkovou barvivem z červené řepy.
Kvalita se prodá sama
Nebojte se, že na BIO zmrzlině proděláte. Pokud se za cenu 20 – 35 Kč za kopeček či porci točené prodávají zmrzliny ze sušeného mléka, vody a rostlinných tuků, vaše kvalitní smetanová zmrzlina půjde na odbyt, za stejnou nebo i vyšší cenu, astronomickou rychlostí. Zkušenosti zmrzlinářů to jen potvrzují.
V žádném případě ale nesmíte zapomenout udělat své BIO zmrzlině náležité promo. Nestyďte se říct, z jakých surovin ji vyrábíte, domluvte se s lokálními farmáři a v případě kopečkové zmrzliny vystavte nádoby plné mražené pochoutky do chladící vitríny, ve které bude nejen skvěle vypadat, ale také vydrží dlouho čerstvá a s ideálními vlastnostmi pro přímou konzumaci.
Nezapomeňte na nejkvalitnější suroviny i v nejmenších detailech. BIO zmrzlinu zdobte zásadně šlehačkou, čokoládovou polevou nebo sypáním v bio kvalitě. S jejich přípravou vám pomůžou výrobníky šlehačky a temperovače čokolády, které zaručují perfektní přípravu surovin, vždy připravených k výdeji.