Pokud zvažujete pořízení stroje na zmrzlinu, je třeba zvážit celou řadu faktorů. Doporučujeme prokonzultovat výběr stroje s našimi odborníky, kteří s vámi proberou vaše požadavky a navrhnou ideální řešení. Pokud se chcete nejdřív zorientovat, nabízíme vám několik rad.
Točenou, kopečkovou nebo fresh zmrzlinu?
Už víte, jakou zmrzlinu chcete prodávat? V Čechách je neoblíbenější točená zmrzlina, která představuje až 80 % trhu. Kopečková zmrzlina je naopak klasika, na které můžete ukázat svou řemeslnou zručnost. Na výběr jsou stroje na točenou zmrzlinu nebo kopečkovou zmrzlinu. Zajímavé řešení pro menší cukrárny jsou kombinované zmrzlinové a cukrářské stroje s integrovaným pasterem, které najdou v cukrářském provozu široké využití i mimo zmrzlinovou sezónu.
Trendem posledních let jsou výrobníky fresh zmrzliny, které vyrábí přímo před očima zákazníků. Výroba zmrzliny probíhá v jednom stroji, takže není potřeba pořizovat šoker, paster, výrobník, konzervátor a vitrínu. Logicky tedy šetří prostor i peníz.
Pokud se chystáte se zmrzlinou vyrazit do ulic, nezbytný bude mobilní zmrzlinový stánek.
Jak velký stroj pořídit?
Stroj by měl také odpovídat nárokům vašeho podniku, abyste zbytečně neutráceli za příliš velký stroj ani nepodcenili zájem vašich zákazníků.
Menší provozy
Prakticky každý gastronomický provoz ocení výrobu vlastní zmrzliny v průběhu celého roku. Pokud plánujete zmrzlinu jako doplňkový sortiment, užitečné budou malé výrobníky kopečkové zmrzliny nebo stroj na točenou zmrzlinu. Velmi zajímavou možností je i vitrína kombinovaná s výrobníkem zmrzliny řady GX, která ušetří prostor i investice.
Středně velké cukrárny
Pro střední provozy (cukrárny, kavárny nebo restaurace) se hodí multifunkční stroje, které zvládnou kromě zmrzliny vyrábět i studené nápoje, točený jogurt, granita nebo sorbetta. Kombinovaný zmrzlinový a cukrářský stroj bude nenahraditelný pomocník během celého roku. Nápor zákazníků dobře zvládnou i stroje na točenou zmrzlinu řady KISS 3P Power VE nebo stroje na kopečkovou zmrzlinu řady TITAN, které jsou vyrobené z kvalitních materiálů a vynikají svojí životností. Nepřehlédněte ani paster nebo výrobník šlehačky.
Doporučujeme: Stroj na točenou zmrzlinu Frigomat KISS 3P Power VE MIXER
Stroje pro velké cukrárny
Pro velké provozy jsou nezbytné výrobníky zmrzliny, které jsou připravené na vysokou zátěž – nezanáší se a neselhávají v nejméně vhodný okamžik. Profesionální zmrzlinové a cukrářské stroje Frigomat jsou plně automatizované a výroba je jednoduchá a především rychlá. Pro výrobu kopečkové zmrzliny doporučujeme nejvýkonnější výrobník zmrzliny z modelové řady TITAN LCD – vysoce technologicky vyspělé stroje, které jsou určeny pro nejnáročnější zákazníky. Pro výrobu točené zmrzliny nabízí nejvyšší komfort obsluhy a největší výrobní kapacity stroj z modelové řady Klass 222 XL nebo Klass Black. Výborně se hodí také kombinovaný výrobník zmrzliny s pasterem nebo paster.
Jednoduchý nebo kombinovaný zmrzlinový stroj?
V jednoduchém stroji na točenou nebo na kopečkovou zmrzlinu můžete vyrobit jeden nebo více druhů zmrzliny. Jejich součástí však není paster, který je třeba dokoupit samostatně.
Kombinované zmrzlinové stroje jsou výrobníky zmrzliny s integrovaným pasterem. Díky dvěma odděleným okruhům je výroba zmrzliny a pasterizace nezávislá a můžete ji ovládat odděleně (mohou pracovat současně nebo každý zvlášť). Tyto kombinované cukrářské a zmrzlinové stroje umí vyrábět i další produkty jako jsou pudinky, ledové tříště, krémy nebo sorbetta. Široké uplatnění tedy najdou i mimo zmrzlinovou sezónu.
Revoluční novinkou jsou vitríny kombinované s výrobníkem zmrzliny, které kopečkovou zmrzlinu vyrábí přímo před zraky zákazníků. Výroba probíhá v jednom stroji, takže není třeba samostatně pořizovat vitrínu, zmrzlinový stroj, šoker a paster.
Základem je kvalitní stroj
Určitě se nenechte zlákat ke koupi levného stroje. Vyšší počáteční investice se vám rychle vrátí. Kvalitní zmrzlinový stroj vyrábí dobrou zmrzlinu, za kterou se budou zákazníci vracet, a má výrazně nižší poruchovost, proto zamezíte výpadkům prodeje. Oproti levným čínským strojům vám vyšší počáteční investice ušetří čas, peníze a hlavně nervy.
Italové jsou skutečnými mistry cukráři, proto patří italské zmrzlinové stroje Frigomat k nejlepším na trhu. Neocenitelné je samozřejmě i dobré zázemí – kvalitní poradenství a výborný záruční i pozáruční servis.
Při výběru se poraďte
Ať už se chystáte pořídit jeden stroj nebo předěláváte celý provoz, určitě se poraďte s našimi odborníky. Pomůžou vám z široké nabídky strojů vybrat nejlepší řešení, předvedou vám stroj a naučí vás s ním zacházet, abyste maximálně využili jeho potenciál.
Proč italské stroje Frigomat?
Další video reference naleznete na YouTube CESK.
Kam dál?
Vitríny kombinované s výrobíkem zmrzliny řady GX
Kombinované výrobníky zmrzliny, cukrářské stroje a pastery