Věděli jste, že za vysokou prodejností cukrovinek ve tvaru srdíček na den zamilovaných stojí právě horlivost cukrářských mágů, kteří chytře využili poklesu ceny cukru po občanské válce a dali tak vznik této tradici?
Prostřednictvím propagace výroby domácí čokolády, jakožto nejlepšího dárku od milující ženy, se cukrářům dokonce podařilo přivést svátek sv. Valentýna i do Japonska. Hledáte způsob, jak i do vašeho podniku přilákat v tomto láskyplném čase více zamilovaných párů? Valentýn se nese v duchu čokolády, višní a šlehačky – nechte se inspirovat, jak tyto ingredience vhodně zakomponovat do únorové nabídky.
Čokoláda - tajemství Valentýnského opojení
Kvalitní čokoládu můžete využít jak v pevném, tak tekutém stavu. Vlastníte-li výrobník horké čokolády, připravte tento lahodný nápoj se špetkou chilli – nejen že tak své zákazníky v chladných zimních dnech zahřejete, ale zároveň povzbudíte i jejich smysly. Poskytněte hostům gurmánský zážitek a zahrňte do své nabídky luxusní dezert - čokoládovou pěnu. Pokud navíc posypete pohárky před podáváním rozmixovanými mátovými lístky, žádný procházející pár neodolá.
Nechte své klienty se zamilovat do vašeho podniku. Fotografie: dadadreams
Nabídněte v zimním čase ovocnou bombu
Myslíte si, že mražené a ovocné dezerty do únorového menu nepatří? Právě naopak. S pomocí malin, manga, limetkové šťávy, vody a medu můžete připravit valentýnskou granitu. Pokud ji dozdobíte vanilkovou šlehačkou a posypete kousky belgické čokolády, vykouzlíte další zamilovaný pokrm. Višeň je další neodmyslitelnou součástí svátečního jídelníčku. Ať už se rozhodnete využít její srdcovitý tvar jako dekoraci na čokoládový dort, nebo višňovou náplní proložíte piškotové/pudinkové řezy – nikdy byste neměli na toto ovoce opomenout.
Šlehačkové lahůdky pro mlsné jazýčky
Zahrňte do vaší nabídky banánky z odpalovaného těsta plněné kávovou šlehačkou nebo šlehačkový dort osázený jahodami. Že jahody nepatří k Valentýnu? Více afrodiziakální ovoce byste hledali jen stěží. Pokud chcete využít váš stroj na výrobu šlehačky na 100 %, přidejte ji například jako ozdobu k muffinům či řezům ve formě karamelového šlehačkového krému.