Co by byl Sherlock bez Mortiartyho, Batman bez Jokera, Harry bez Voldemorta a vanilková bez čokoládové! Je jen těžko představitelné, že by tato hříšně lákavá příchuť mohla ve vašich vitrínách chybět.
Připravte si ji z těch nejpoctivějších surovin podle našeho receptu a staňte se cukrárnou se suverénně nejlepší čokoládovou zmrzlinou v okolí.
Ingredience
- 2 litry studeného mléka
- 460g cukru
- 2 celá vejce
- 100g hořkého kakaového prášku
Postup
V jednom litru mléka dobře rozmíchejte všechny zbylé ingredience a za občasného míchání zvolna přiveďte k varu. Poté přidejte zbylý litr mléka, znovu zamíchejte a přelijte do stroje na kopečkovou zmrzlinu. Přístroj už spolehlivě udělá veškerou práci za vás.
Tip
Pro ještě temnější barvu nahraďte bílý cukr třtinovým a sáhněte po skutečně kvalitním kakaovém prášku. Pokud chcete mít zmrzlinu ještě čokoládovější, přidejte do ní v průběhu dávkování hobliny 70 a více procentní čokolády. Získáte nejen skvělou chuť, ale také zajímavý vzhled.