Společnost se mění a s ní i nároky na výživu a složení potravin. Lidé tíhnou k základním surovinám bez chemických přísad a vaše výhoda proti konkurenci může být přizpůsobení se těmto nárokům. Výroba zmrzliny se již pomalu začíná vracet k tradičním postupům a namísto náhražek se znovu používá smetana a čerstvé ovoce. Pokud ale chcete být ještě o krok napřed, začněte vyrábět a prodávat domácí nanuky.
Společnost se mění a s ní i nároky na výživu a složení potravin. Lidé tíhnou k základním surovinám bez chemických přísad a vaše výhoda proti konkurenci může být přizpůsobení se těmto nárokům. Výroba zmrzliny se již pomalu začíná vracet k tradičním postupům a namísto náhražek se znovu používá smetana a čerstvé ovoce. Pokud ale chcete být ještě o krok napřed, začněte vyrábět a prodávat domácí nanuky.
Kouzlo jménem výrobník nanuků
Výroba nanuků, přestože není příliš rozšířená, je dokonale snadná. Jediné co budete potřebovat je stroj na výrobu nanuků, spousta dřívek a dávka kreativity. Výrobníky nanuků dokážou během hodiny připravit přes sto mražených pochoutek a to i několika druhů naráz. Jsou navíc velmi kompaktní, takže je lze umístit i do menších provozoven.
Příprava nanuků je velmi jednoduchá. Základem je naplnit jednotlivé formy namíchanou směsí, vložit je do stroje a přiklopit krytem se vsazenými dřívky. Pomocí dotykové obrazovky nastavíte délku mražení nanuků pro jednotlivé nádoby - můžete tedy vyrábět naráz i druhy, které vyžadují různě dlouhou dobu mražení. Po uběhnutí této doby vás výrobník nanuků upozorní zvukovým signálem. Teď už zbývá formu s nanuky jen vyjmout a vložit do ohřevné nádoby, která jednotlivé nanuky z formy za pár vteřin uvolní.
Buďte nápadití
Automatické výrobníky nanuků vám umožňují jak výrobu lahodných smetanových druhů, tak i lehkých ovocných vodových nanuků, nebo jen čistého ledu. Navíc je možné do směsi přidávat oříšky, ovoce nebo čokoládové hobliny. Můžete tedy zcela popustit uzdu své fantazii a vyhovět chuti svých zákazníků.
Výroba směsi na nanuky se nijak neliší od výroby zmrzliny, které jsme se dotkli v létě. Navíc vám nabízí daleko více možností experimentovat se surovinami. Vezměte třeba čerstvou mátu, vodu s dávkou limetkové šťávy a třtinového cukru a získáte za minimální náklady atraktivní Virgin Mojito nanuky.
Dotáhněte prodej k dokonalosti
Výhodou nanuků prodávaných v běžných obchodních sítí jsou nejrůznější posypy a čokoládové polevy. Neexistuje ale jediný důvod, proč by vaše domácí nanuky měly zůstávat pozadu. Temperovače čokolády s mechanickým termostatem vám umožní roztápění a udržení čokolády v teplotě potřebné pro namáčení nanuků. Nádoby na čokoládu jsou navíc vyjímatelné a umožňují tak snadnou údržbu.
Hotové a nazdobené nanuky můžete uchovávat v mrazáku, avšak známé pořekadlo praví, že člověk jí i očima. Investicí do zmrzlinové vitríny získáte nejen prostor pro hygienické uchovávání vašich nanuků, ale také jim dáte možnost, aby byly vidět a prodávaly se samy.